Бюджетна комісія Херсонської міськради підготувала питання до сесії

бюджетна комісія, міськрада, школа
Два дні поспіль – 27 та 28 серпня – постійна комісія з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку опрацьовувала питання, які виносяться на розгляд сесії Херсонської міської ради.

Так, до бюджету громади надходять освітні субвенції на реалізацію різних програм у навчальних закладах. Це і проєкт «Нової української школи», на закупівлю планшетів для можливості дистанційного навчання в умовах пандемії, і на ремонт харчоблоків.

Депутати також підтримали ідею присвоїти херсонській плавчині, паралімпійській чемпіонці, яка зараз на Паралімпіаді у Токіо виборола вже 3 медалі, Єлизаветі Мерешко звання Почесного громадянина міста. А також виділення їй грошової премії у розмірі 500 тисяч гривень.

Ще 2 мільйони гривень пропонують виділити в рамках програми «Соціальний захист», в рамках якої мешканцям ОСББ будуть компенсувати частину коштів за ремонт ліфтів, який вже відбувся.

– Окрім цього, члени комісії підтримали виділення 3,5 мільйонів гривень на добудову школи №26, що в смт Комишани. Сподіваюсь, що до 1 жовтня у школі завершать ремонтні роботи, і він запрацює в нормальному режимі. Наразі триває процес закупівлі меблів та необхідного приладдя, – зазначив голова комісії Андрій Дмитрієв.

Окрім цього, зараз вже розпочалась підготовча робота над бюджетом міської територіальної громади на 2022 рік. Так, були передбачені кошти на проектування капітального ремонту доріг. Самі ремонтні роботи будуть проводитись наступного року.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон