У Херсонському держуніверситеті відбулася щорічна конференція освітян Херсона

ХДУ, конференція, освітяни
Сьогодні, 26 серпня на базі Херсонського державного університету відбулася щорічна Серпнева конференція педагогічних працівників Херсона. Традиційно напередодні нового навчального року освітяни збираються, аби підбити підсумки минулого року та визначити плани на майбутнє.

На майданчику перед головним корпусом гостей зустрічав симфонічний оркестр.

Також, освітяни області ознайомилися з потенціалом навчального закладу: у холі головного корпусу вишу відбулася презентація факультетів Херсонського державного університету.

До заходу долучилися керівництво області, представники місцевого самоврядування, освітянської галузі та профспілкових організацій.

Серед присутніх: народний депутат України Павло Павлиш, секретар Херсонської міської ради Галина Лугова, в.о.заступника міського голови з питань освіти Сергій Циганок, ректор ХДУ Олександр Співаковський, радник голови Херсонської облдержадміністрації Тетяна Юшко, депутати Херсонської міської ради, професорсько-викладацький склад ХДУ, представники управління освіти, профспілки працівників освіти і науки Херсона, керівники закладів освіти.

Вітаючи присутніх в актовій залі університету, ректор ХДУ Олександр Співаковський звернув увагу освітян на розвиток людського капіталу – мету освітньої діяльності та запоруку розвитку економіки Херсонщини.

«Ми з вами, як і армія, забезпечуємо головне – захист нашої держави. Ми з вами архіважливий фронт, який забезпечує безпекову складову розвитку України», – підкреслив Олександр Співаковський. Також він представив присутнім ґрунтовну презентацію та навів цифри, згідно яких наразі зменшується кількість вступників на вчительські спеціальності. А це, у свою чергу, загрожує занепадом Херсонщини в цілому.

«Я особисто вважаю, що вчитель є ключовим інструментом, аби область зростала. Адже немає вчителя – немає якісної освіти. Розповідайте дітям про професію вчителя та мотивуйте їх. І вони повернуться до вас у школу!», – звернувся до присутніх Олександр Співаковський.

Ректор вручив подяки за активну співпрацю з Херсонським державним університетом, спільну профорієнтаційну роботу та сприяння вступу до нашого закладу вищої освіти керівникам закладів загальної середньої освіти.

Також у ході заходу освітяни області поділилися власним досвідом складових якісної освіти та особливостями освітнього процесу в їхніх закладах.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон