Цьогоріч Херсонський держуніверситет отримав фінансування на 20% більше

ХДУ, фінансування, більше
Міністерство освіти і науки України затвердило формульний розподіл обсягу фінансування між закладами вищої освіти у 2021 році. За комплексним показником діяльності Херсонський державний університет отримав понад 111 мільйонів гривень, що майже на 20 % більше від попереднього року.

Як відзначив ректор ХДУ Олександр Співаковський, комплексний показник діяльності університету є вищим за інші заклади вищої освіти Херсонської області. До того ж він є досить непоганим відносно інших класичних університетів регіонального рівня.

«У порівнянні з минулим роком коефіцієнт наукової діяльності Херсонського державного університету зріс до 1,1 (проти минулорічного показника 1,0). За цим стоїть системна, але досить важка робота наукових колективів вишу в річищі здійснення наукових досліджень та їхньої комерціалізації. Завдяки цьому зріс і розрахунковий контингент здобувачів на 5 %!», – наголосив Олександр Співаковський.

Але за його словами, водночас об'єктивно сприймати збільшення обсягів фінансування університету лише як певну перемогу і стимул за нашу результативність не варто. Оскільки маємо враховувати і індекс інфляції, і підвищення заробітної плати в середньому на 27 % тощо.

Тож формально фінансування збільшилося на 20 %, а об'єктивно – на 1 % (1,5 мільйонів гривен). «Чимало проблем залишаються такими, над якими ми повинні не просто замислюватися, а й намагатися швидко і правильно реагувати, можливо, випереджати їх!» – прокоментував ректор та подякував університетській спільноті Херсонського державного університету за результативну роботу!

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон