У Херсоні відкрилась виставка дитячої творчості до Дня незалежності

Херсон, свято, виставка
До 30-річчя Незалежності України у херсонській галереї дитячої творчості "Синій кіт" відкрилась виставка "Дивосвіт". В експозиції представлено понад 200 робіт учнів навчально-естетичного комплексу "Художня школа".

На виставці – твори живопису, графіки, скульптури та роботи декоративно-ужиткового мистецтва, які демонструють українські традиції та культуру нашого народу, - говорить директорка. ", - каже директорка херсонської дитячої художньої школи Юлія Сліпіч: "Свято Незалежності України, на мою думку, дуже близько до творчих людей. Тому що незалежність – це свобода, а свобода є ознакою творчої особистості. Ми до 30-річчя Незалежності підготували виставку "Дивосвіт" і подарували її Херсону».

За словами директорки, в експозиції представлені роботи, пов’язані з українською культурою, традиціями: "Зокрема, це твори декоративно-ужиткового мистецтва в різних техніках: петриківський та косівський розпис, витинанка, кераміка, аплікація з тканини, лялька-мотанка, батик. Також у своїх роботах діти зобразили історичні події, історичні постаті українського народу. Назвали виставку "Дивосвіт", тому що це дивний світ української культури та дитячого мистецтва, їх мрій про майбутнє", - говорить Юлія СЛІПІЧ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон