Херсонський краєзнавчий музей запрошує на виставку "30 років Незалежності. Херсонський хронограф"

музей, хронограф, незалежність, виставка
До 30-річчя від дня проголошення Незалежності і 25-річчя Конституції України Херсонський обласний краєзнавчий музей презентує виставковий проект «30 років Незалежності. Херсонський хронограф». Виставка надасть можливість відчути відлуння епох, коли відбувалось становлення України.

Україна має тисячолітню традицію державності. Київська Русь, Галицько-Волинське та Литовсько-польське князівства, доба козацької Гетьманщини, Національно-визвольний рух XVIII—XIX ст. — все це важливі віхи становлення і боротьби за самостійну Українську державу.

Вперше в ХХ столітті незалежність України була проголошена в часи Української революції 1917–1921 років, а 24 серпня 1991 року Актом проголошення незалежності України вона була відновлена. Багатовікова мрія нашого народу – самостійність – була здійснена. На політичній карті світу з’явилася молода країна.

Виставка присвячена витокам державності, становленню патріотичного суспільства та всім громадянам, які і є Україною. Херсонщина є невід’ємною частиною Великої країни і саме на історії нашого краю, на херсонцях зроблено особливий акцент.

Відкриття виставки відбудеться сьогодні, 23 серпня об 11.00 за адресою: вул. Соборна, 9.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон