Херсонський аеропорт отримав дозвіл на реконструкцію злітно-посадкової смуги

аеропорт, рішення, депутати
Відповідне рішення прийняли депутати сьогодні, 19 серпня, у ході VІІ сесії Херсонської обласної ради VІІІ скликання.

Нагадаємо, херсонський аеропорт увійшов до Державної цільової програми розвитку аеропортів, у якій передбачається 320 млн грн на реконструкцію його злітно-посадкової смуги (ЗПС). Співфінансування з обласного бюджету складає 4,6 млн грн, які вже пішли на розробку проєктно-кошторисної документації.

Проєкт передбачає прокладення нового шару асфальтобетону від 9 до 12 см по всій площі (2000 м) та на ділянці з бетонних плит (500 м). Це дозволить приймати літаки Boeing 737 – 800, 900 та Airbus 321 до 10 – 12 разів на день. І як результат – пасажиропотік збільшиться до 500 тис. пасажирів на рік.

Реалізація проєкту розпочнеться з 1 вересня. В рамках підготовчого етапу, який триватиме до 19 вересня, доступна для зльотів і посадок довжина смуги зменшиться на 300 метрів. Протягом цього часу аеропорт планує продовжувати співпрацю з авіакомпанією Turkish Airlines і Pegasus з рейсами до Стамбулу, МАУ – до Києва, SkyUp – до Анталії, Bees – до Анталії і Тбілісі. А вже з 20 вересня аеродром повністю закриється до завершення реконструкції. Орієнтовне завершення робіт планується на кінець грудня 2021 року.

Довідка. Міжнародний аеропорт «Херсон» було відкрито у 1985 році. Його загальна площа – 297,3 га, а довжина злітно-посадкової смуги становить 2500 м. Аеропорт може приймати 400 пасажирів на годину.

Крім цього, аеропорт обладнаний засобами керування повітряним рухом. Його злітно-посадкова смуга оснащена такими системами як радіонавігація, обладнанням для забезпечення точного заходу на посадку, світловим сигналом, а також метеорологічним обладнанням, що забезпечує цілодобову роботу аеропорту. Також аеродром відповідає всім необхідним вимогам наказу «Про затвердження Правил сертифікації цивільних аеродромів України».
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон