Херсону чорнi коти принесуть удачу

коти, удача, чорні
У світі існують як державні, офіційні, свята. Так і купа неофіційних, які вигадали для веселощів або для привернення уваги до певної проблеми.

Ось, наприклад, 17 серпня відзначається міжнародний день чорних котів.

Чому мурчикам саме із таким забарвленням приділяють окрему увагу? Бо хоч із часів Середньовіччя і сплинуло багато часу, проте забобонів щодо таких тваринок лишилось багато.

Дехто і досі вважає, що чорні коти та кішечки приносять невдачі та пов’язані із чаклунами. Доходить до того, що деякі люди відмовляються брати з притулків саме чорних мявчиків.

Насправді, чорні коти і дійсно унікальні створіння. Наприклад, американські вчені виявили, що вони мають більшу імунну стійкість до різних хвороб.

А чи знали ви, що у світі існує порода котів, яка має виключно чорний колір?

Ця порода називається «Бомбей», її коти нагадують мініатюрних леопардів з вугільно-чорним хутром, яке на дотик нагадує шовк, а на вигляд — глянцеву шкіру.

До речі, саме у містах чорні кішки зустрічаються частіше, ніж у сільській місцевості? Це пов’язують із тим, що чорне хутро дозволяє тваринам краще маскуватись.

Чорні коти потребують такого ж догляду та любові, як і коти з іншим забарвленням. Лише варто пам’ятати, що вони гірше переносять спеку.

У Херсоні, у дворах пятиповерхівок по вулиці Лавреньова, є своєрідний котячий куточок. Там небайдужі люди підгодовують безпритульних котів і собак. Так от, менше ніж за рік популяція саме чорних котів зросла в геометричній прогресії. Але ми люди освічені, тому знаємо: якщо чорний кіт переходить вам дорогу – тваринка просто йде у справах. Або хоче привернути вашу увагу, аби ви стали її новим господарем.

Тому давайте домовимось, що у Херсоні чорні коти приносять виключно гроші та удачу.

Сергій ГЕОРГІЄВ
Фото автора
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон