На Херсонщині вакцинальна кампанія проходить повільно, а кількість хворих щодня зростає

коронавірус, щеплення, хворі
Уряд подовжив адаптивний карантин в Україні до 1 жовтня. І якщо до початку навчального року 80% педагогічних працівників не провакцинуються, то школи працюватимуть у дистанційному режимі. Про це на брифінгу розказав заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко.

На сьогодні в області 36 тисяч 900 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, розказує Микола Якименко. Кількість нових хворих щодня зростає.

"Показники захворюваності по області – 60 випадків на 100 тисяч населення. В розрізі районів: місто Херсон 136 людей на 100 тисяч населення, Іванівський район – 69 на 100 тисяч, Каланчацький – 62, Олешківський – 60 на 100 тисяч населення і місто Нова Каховка – 50 на 100 тисяч населення", - розказує заступник голови ОДА.

Центри вакцинації в області працюють щоденно, говорить координаторка вакцинації в Херсонській області Тетяна Карчевич. Наразі вакцинація – єдиний спосіб захиститися від коронавірусу чи наслідків захворювання.

"В центрах вакцинації доступні різні вакцини різних виробників – це вакцина CoronaVak, Moderna, Pfizer. Всі вакцини з високим рівнем ефективності, вони всі сертифіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вони ефективні проти Дельта-штаму, який на сьогодні реєструється на території області", - каже Тетяна Карчевич.

Майже 500 доз вакцини щодня використовують на чотирьох пунктах вакцинації, розказує генеральний директор міської лікарні ім.Тропіних Леонід Ремига. Однак, такої кількості недостатньо для вироблення колективного імунітету.

"В нас на сьогодні три пункти щеплення і центральний пункт щеплення, де ми зараз знаходимося. За весь час ми вакцинували майже 22 тисячі 200 людей. З них першою дозою майже 14 тисяч. Використовуємо всі наявні вакцини, зареєстровані на території України. Сьогодні ми працюємо з CoronaVak і Moderna", - каже директор лікарні.

В міській лікарні Тропіних, яка є базовою для надання медичної допомоги хворим на коронавірус, сьогодні 10 пацієнтів з підтвердженим діагнозом та 6 - з підозрою на COVID-19. Серед співробітників лікарні, розказує генеральний директор закладу Леонід Ремига, майже 60% провакциновані та протягом останнього місяця випадків захворювання серед медиків тут не було.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон