Родина херсонського лікаря, який помер від профзахворювання на COVID-19 отримає державну одноразову допомогу

лікар, помер, родина, виплати
Страхову виплату у розмірі 1 мільйон 702 тисячі 500 гривень профінансовано для сім’ї лікаря з медицини невідкладних станів з Херсонської області. Про це повідомляє пресцентр Фонду соціального страхування України.

Згідно інформації, Фонд профінансував одноразові страхові виплати за рахунок коштів державного бюджету родинам дев’яти медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків на загальну суму 15,07 млн гривень.

Допомоги перераховані Фондом 9 серпня. Кошти надійдуть на рахунки родин упродовж декількох банківських днів.

Загалом станом на 9 серпня ФССУ профінансовано державні допомоги відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин 158 медичних працівників.

Нагадаємо, розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 01 січня календарного року, у якому стався страховий випадок. З 01 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2 197 гривень до 2 270 гривень.

Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон