У Херсоні створюють скульптури фантазійних істот

митці, скульптури, художники
Динозаври, орки та інші фантазійні істоти. Все це роблять скульптори та художники з Херсона.Тварини з бетону, пластику та пінопласту у висоту сягають 5 метрів.

Художник Олександр Тепляков та скульптор Микола Ковинєв разом з іще двома товаришами, скульпторами Олегом Степанським та Миколою Алєксєєвим створюють фантазійні скульптури. Над орком та драконом працювали близько 5 місяців.

"Це бетон, метал, основа – конструкція з металевих дротів, каркас, потім натягується металева сітка, набивається пінопластом для того, аби вагу зменшити. Потім цемент, чорнова накидка, основна і текстура, коли він повністю готовий тоді моя черга – я беру фарби і розмальовую", - говорить художник Олександр Тепляков.

Олександр - професійний художник, від настінного розпису, портретів та дружніх шаржів перейшов до скульптури. З фантазійної трійки Олександр презентував лавового дракона. Говорить, це міфологічна істота, він сидить на вулкані, сам жаростійкий, бахнув у лаву хвостом, але від цього не розлетівся. Каже, його товариш Олег Степанський робив форму і він вдало зробив текстуру. Власне дракон не з бетону, в основі - арматура металева, потім йде піна, сітка, далі – полімери, пластик, смола.

Кожен з трьох фантазійних персонажів має свою історію. Віверна, говорить Олександр, була найскладнішою.

"Ця красуня віверна, дівчинка. Вона відрізняється від дракона. Якщо дракон окрім крил має передні лапи, то у віверни лапи і крила одне ціле. Це одна з моїх найулюбленіших істот. Її робив молодий скульптур Микола Алєксєєв. Він його повністю переробив, вигнув, тому скульптура отримала цікаву динаміку", - розповів Олександр Тепляков.

Для Миколи Ковинєва цей лавовий дракон став першою скульптурою в житті. Чоловік каже, раніше навчався в художній школі потім закинув. Був військовим, потім приїхав побачив роботи і запитав, чи можна спробувати, потрапив на цю фігуру. І зварював, і цемент, і бетон, було тяжко, але цікаво.

Процесом Микола захопився настільки, що творчих планів має багато. Зараз працює над наступною скульптурою.

"Наша робота під назвою Насгул. Меч вже зроблений і перчатки, виковані ковалем, далі – плащ і будемо думати, як його зробити, щоб вигляд був як справжній", - говорить Микола Ковинєв.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон