На Херсонщині лише 28 шкіл зможуть навчати дітей за партами

школа, педагоги, перевірка
Станом на 9 серпня на території Херсонської області готові працювати 28 шкіл. У цих навчальних закладах провакциновано близько 80% персоналу.

Як повідомляє сайт Херсонської обласної державної адміністрації, з 1-ого вересня точно запрацюють такі навчальні заклади області: 4 – у Нижньосірогозькій громаді, 3 – у Каланчацькій, по 2 – у Мирненській, Асканія-Нова, Великоолександрівській, Тавричанській, по 1 – у Музиківській, Долматівській, Бехтерській, Верхньорогачицькій, Голопристанській, Херсонській, Горностаївській, Великолепетиській, Скадовській, Милівській, Костянтинівській громадах.

Якщо Херсонщина перейде до жовтої, помаранчевої чи червоної зони, то задля роботи шкіл в потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованих педагогів. Про це на селекторній нараді зазначив голова ОДА Сергій Козир.

Очільник області наголосив - ситуацію тримає під контролем особисто. Щеплення педагогічних працівників перебуває у активній фазі з часу проведення зовнішнього незалежного оцінювання, та, на жаль, не має позитивних результатів, які б забезпечили діяльність закладів освіти за очною формою.

Окрім питання вакцинації педагогів, під час засідання в обласній державній адміністрації повідомили, що завершено 19 капітальних ремонтів у школах із 157 запланованих.

Як розповіла в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ніна Левенець, за рішенням колегії головам громад було рекомендовано вжити заходів щодо використання коштів освітньої субвенції за всіма напрямами на 100%:

«Наразі в області здійснюється комісійне обстеження та перевірки стану закладів освіти, у тому числі з урахуванням шкільного харчування. Робочими групами здійснено комісійне обстеження та перевірки стану 54 закладів освіти. Всього в області має бути обстежено 983 заклади, перевірки треба здійснити до 13 серпня».


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон