В Університетській школі професійного розвитку Херсонського держуніверситету стартувало навчання

школа, ХДУ, навчання
Вчора, 9 серпня, розпочалися перші заняття з формування сучасних компетентностей викладача вищої школи. Навчання проходять у межах Університетської школи професійного розвитку Херсонського державного університету.

Університетська школа професійного розвитку створена за ініціативи ректора ХДУ Олександра Співаковського. Робота Школи направлена на підвищення професійної майстерності науково-педагогічних працівників, їхньої обізнаності щодо роботи з сучасними інструментами викладацької та наукової діяльності.

В Університетській школі професійного розвитку ХДУ стартували перші заняття з курсу «Можливості використання в освітньому процесі платформ Office 365, KSU 24, G Suite for Education». Курс розроблений кафедрою інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики спільно з відділом забезпечення академічно-інформаційно-комунікаційної інфраструктури. Учасниками курсу стали 17 осіб.

За словами проректорки з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталії Кушнір, такий курс для викладачів в університеті запропоновано вперше. «Ми маємо на меті озброїти наших викладачів сучасними технологіями та методами роботи. Наразі проводиться чимало конференцій та вебінарів, майстер класів онлайн. І для їх проведення організатори використовують різноманітні ресурси. І даний курс спрямований на те, аби викладачі опанували нові для себе сервіси та ресурси, ознайомилися з перевагами використання корпоративного акаунту», – зазначає проректорка.

Загалом підвищити свою професійну компетентність виявили бажання понад 100 представників професорсько-викладацького складу Херсонського державного університету. Викладачам було запропоновано пройти курси підвищення кваліфікації за п’ятьма темами на вибір.

У ході навчання учасники Школи отримають практичні знання з підготовки фінансування наукових проєктів, роботи з освітніми платформами, створення сертифікатних програм, професійного бренду викладача в соціальних мережах тощо.

З тематикою курсів та графіком початку роботи інших курсів можна ознайомитися за посиланням.

Тривалість одного курсу 30 годин. За результатами успішного проходження навчання учасники отримають сертифікати.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон