Небезпечний штам коронавірусу вже на Херсонщині

Херсонщина, коронавірус, ХОДА
Про це повідомив головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич під час прес-конференції в ОДА.

Штам Дельта виявлено шляхом за допомогою секвенування геному — генетичного аналізу коронавірусу у біоматеріалах пацієнтів з областей України, зокрема й Херсонщини, обраних випадковим чином. Дослідження проводиться в Інституті молекулярної біології та генетики Україні, а також у референс-лабораторії ВООЗ.

Головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич розповів під час прес-конференції, що зразки було відправлено до лабораторії ще 16-17 червня: «На жаль, серед тих біоматеріалів, що ми надіслали — 2 позитивних випадки захворювання на коронавірус штаму Дельта. Обидва випадки летальні. Тож починаючи мінімум з червня цей штам циркулює в Херсонській області і поступово витісняє інші», - повідомив Юрій Ромаскевич.

Як наголосив лікар, штам Дельта є набагато заразнішим, він супроводжується більш важким клінічним перебігом та призводить до більш високого рівня смертності.

За даними МОЗ, симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені.

Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.

Одним з найдієвіших способів захиститися від тяжкого перебігу хвороби Юрій Ромаскевич назвав вакцинацію!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон