Ситуація з африканською чумою свиней на Херсонщині

Херсонщина, АЧС, ГУ Держпродспоживслужби
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області повідомляє, що відповідно до отриманих Звітів про результат дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 26.07.2021 року № 002815 п.м./21 та від 28.07.2021 року № 002822 п.м./21 встановлено 2 спалахи африканської чуми свиней (АЧС):

- на території плавнів території НПП Нижньодніпровський на відстані 1,5 км. від с. Понятівка Дар`ївської об`єднаної територіальної громади Херсонського (Білозерського) району Херсонської області (дика фауна);

- в ОСГ с. Понятівка Дар'ївської об`єднаної територіальної громади Херсонського (Білозерського) району Херсонської області (домашні свині).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській обласній державній адміністрації від 26.07.2021 № 6 та засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській обласній державній адміністрації від 29.07.2021 № 7, де було затверджено Плани заходів щодо ліквідації спалахів африканської чуми свиней.

В осередках захворювання, зонах захисту та нагляду вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней від 07.03.2017 № 111.

Фаховий коментар щодо ситуації, яка склалася в області стосовно АЧС, надає заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський:

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон