Комісія з питань фінансів працює над наповненням бюджету громади Херсона

rкомісія, фінанси, бюджет, Дмитрієв
Сьогодні, 3 серпня відбулось засідання постійної комісії Херсонської міської ради з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку.

Під час роботи депутати, окрім звернень, опрацювали ще й кілька соціально важливих питань.

Так, члени комісії розглянули регуляторний акт «Про затвердження положення про порядок отримання дозволу на розміщення тимчасових споруд та впровадження підприємницької діяльності на території Херсонської міської територіальної громади». Комісія черговий раз його не підтримала.

– Комісія запропонувала розробити альтернативний проєкт, за яким бюджет громади отримував би від такого виду діяльності набагато більше грошей. І завдяки цим коштам міська влада змогла б виконувати ті зобов’язання перед громадою, які наразі має. Це і ремонти ліфтового господарства, доріг, утримання закладів освіти тощо.

Проєкт, який запропонований комісією, розроблений на основі подібних актів, які діють у Луцьку, Харкові, Львові, Вінниці. У разі його затвердження, міська громада зможе щороку отримувати 27-30 мільйонів. Той проєкт, який зараз пропонують органи виконавчої влади, на жаль, дасть лише 1 млн 300 тисяч гривень на рік.

Тому було запропоновано створити відповідну робочу групу для напрацювання нової редакції цього регуляторного акту. Адже робота бюджетної комісії націлена саме на те, щоб місто отримувало достатні кошти за використання наявних ресурсів, – зазначив голова комісії Андрій Дмитрієв.

Також депутати розглянули питання, які стосуються роботи закладів освіти громади. За словами Андрія Дмитрієва, управління освіти не повністю виконує свій функціонал. Станом на сьогодні не проведені в повному обсязі тендерні процедури, не використані кошти, які були виділені управлінню освіти. Мова йде про 25 мільйонів гривень залишків. Тому потрібно негайно вирішувати це питання, потрібно виконувати ті роботи, які були заплановані ще на початку року.

Також напруженою лишається ситуація із забезпеченням пожежної безпеки у школах. Комісія запропонувала керівнику профільного управління терміново розробити програму для встановлення пожежної сигналізації у закладах освіти громади.

– А ми маємо розуміти, яким має бути графік для фінансування цих заходів, аби передбачити ці кошти у міському бюджеті, – зазначив Андрій ДМИТРІЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон