У Скадовському порту пришвартувалося перше в цьому році торгове судно

Скадовськ, порт, Ніколаєв
Після тривалої перерви в порту Скадовськ встало під навантаження судно під іноземним прапором, яке буде завантажуватися соняшниковою макухою для відправки до Грузії, — повідомила прес-служба «Адміністрації морських портів України».

Торгове судно «Berk» (прапор — Того) прибуло під завантаження сільгосппродукцією на експорт. Судно для перевезення генеральних вантажів має дедвейт 1,4 тис. тонн, довжину — 58,3 метра, ширину — 9,4 метра. У Скадовськ судно прибуло з румунського порту Галац.

Скадовський морський торгівельний порт розташований у місті Скадовськ на північному березі Джарилгацької затоки Чорного моря. Акваторія порту – це ківш, вхід в який огороджений дамбою. Глибина акваторії у середній частині становить 5-5,3 метра. Річна пропускна здатність — 1,32 млн. тонн. Кількість вантажних причалів — 5, довжина вантажного причального фронту — 672 метрів.

Торік Скадовський порт скоротив вантажообіг у порівнянні з 2019 роком на 19,1% — до 3,8 тис. тонн.

Анатолій НІКОЛАЄВ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон