Якість надання медичних послуг на Херсонщині в пріоритеті обласної ради

охорона здоровя, Соболевський, облрада
Про це сьогодні сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський під час інспектування закладів охорони здоров’я.

Нагадаємо, що за дорученням голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка ініційовано ряд заходів для закладів охорони здоров’я.

Насамперед, це стосується інформування населення щодо надання медичними закладами повного переліку безоплатних медичних послуг, медикаментів, які надаються в рамках договорів, укладених з Національною службою охорони здоров’я.

А також платних медичних послуг чи лікарських засобів в межах чинного законодавства.

Тож, Юрій Соболевський разом Віктором Короленком, директором Департаменту здоров’я облдержадміністрації, головою постійної комісії з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності обласної ради оглянули Херсонську обласну клінічну лікарню, включно зі структурним підрозділом Центром діагностики та Херсонську дитячу обласну клінічну лікарню, аби проконтролювати виконання поставлених завдань.

У вказаних закладах у холах, фойє, реєстратурах та приймальних відділеннях наявні борди та стенди з відповідною інформацією.

«Наше завдання забезпечити комфортне та ефективне функціонування закладів охорони здоров’я. Ми знаходимо можливість виділення коштів з обласного бюджету для розвитку медичних закладів. Медицина для нас в пріоритеті», – прокоментував Юрій Соболевський.

Разом з тим він сказав, що наразі організовується робота над програмою додаткової мотивації для медиків, зокрема мається на увазі надання житла для медичних працівників та питання матеріального заохочення.

«Будемо підтримувати та розвивати наші медичні заклади й робити все можливе у межах наших повноважень», – резюмував Юрій Соболевський.

У ході відвідування лікарень Віктор Короленко зауважив: «Звертайте увагу на наліпку на дверях закладу «Договір з НСЗУ». Це означає, що заклад уклав договір Національної служби охорони здоров’я. А наліпка при цьому є обов’язковою її умовою. Значить тут є безкоштовні обстеження, лікування, але в межах кількості пакетів (їх всього є 35 ), з яким заключено відповідні договори. Але є умова – електронне направлення лікаря».

У разі, якщо людина самостійно, без направлення лікаря, хоче звернутися до закладу та пройти обстеження – послуга буде для неї платною.

А щоб уникнути корупційних ризиків тут буде встановлено 2 термінали: один – для прийому коштів, другий – для самостійного запису (без реєстратури).

Що це означає?

За допомогою цього терміналу людина без направлення лікаря сама може записатись на прийом. Для цього на екрані терміналу необхідно буде обрати профільного медичного працівника, обрати зручний час та вказати власне прізвище та ім’я. Автоматично ця інформація з’явиться у лікаря.

Наразі це стосується лише діагностичного центру та обласної лікарні, термінали буде встановлено орієнтовно восени цього року. Зауважимо, що вказані термінали буде придбано за рахунок бюджету обласної лікарні.

Надалі в планах встановити такі термінали в інших закладах охорони здоров’я області.

«Для цього було створено програму електронної охорони здоров’я й оцифровано все населення», – прокоментував Віктор Короленко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон