На Херсонщині про призов до війська у громадах забувають

призов, військо, громади
Поринувши у вир організаційних клопотів та вирішення соціальних проблем, керівники багатьох новостворених територіальних громад на Херсонщині про призов до лав українського війська минулої весни якось і не пригадали.

У Бериславському районі краю, приміром, три громади суттєво запізнилися з виділенням транспорту для призовників. А в селищі Велика Олександрівка надавати його взагалі відмовилися. У семи селах Генічеського району в оповіщенні хлопців старости взагалі навіть участі не брали. Отакі "патріоти" на адміністративній межі з окупованим Кримом!

Як наслідок, 13,3 тисячі юнаків у місцеві центри комплектування з різних причин не з'явилися. У результаті завдання з набору строковиків у війська в ході весняного призову регіон виконав у цілому, але з великим напруженням та "недобором" призовників у п'яти місцевих центрах комплектування з чотирнадцяти.

Військовий комісар Херсонського обласного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Зіньковський незадоволений і співробітництвом з правоохоронцями: каже, поліція самоусунулася від сприяння у розшуку тих, хто ухиляється від отримання повісток та проходження медкомісій.

"Органам місцевого самоврядування у територіальних громадах, які практично зірвали підготовку до призову, варто пам'ятати, що надання транспорту й забезпечення доставки призовників до центрів комплектування та на збірний пункт - це не забаганка чи гуманітарна допомога, а обов'язок, передбачений вітчизняним законодавством. І за невиконання його приписів наступає відповідальність", - нагадав полковник Олександр Зіньковський.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон