У Скадовському районі активізують процес вакцинації

Скадовськ, вакцинація, COVID-19
Для прискорення процесів вакцинації населення від коронавірусної інфекції, у Скадовській райдержадміністрації залучають відомих, авторитетних в районі медиків для пропаганди щеплення від COVID-19:

Так щеплюватися чи ні? З цим питанням звернулись до лікаря, який 45 років пропрацював в інфекційному відділенні районної лікарні Скадовського району, був його завідувачем, а також 6 років займав посаду головного лікаря Скадовського територіально-медичного об’єднання – Ващенка Володимира Васильовича.

- Можу сказати Вам з власного досвіду, що я особисто перехворів на цю недугу, але незважаючи на те, що в моєму організмі були антитіла до цього вірусу, я як фахівець у цій галузі, не знаю більш дієвого захисту, ніж вакцинація, тому вже двічі вакцинувався.

Тим паче, що цей вірус не збирається відступати: якщо за весь 2020 рік в Скадовському районі було інфіковано близько 500 осіб, то вже в цьому році, за 7 місяців в нашому районі захворіло більше 1100 осіб, значно зросла і смертність від небезпечного вірусу: 58 осіб від початку пандемії, з них 44 вже цього року.

Вкотре наголошую, що вакцинація є єдиним надійним безпечним шляхом подолання пандемії взагалі й більш надійним захистом від захворювання конкретної людини без шкоди для здоров’я.

Навіть ті, хто перехворів, даремно думають що у них добрий імунітет. Так, дійсно, після хвороби імунітет може зберігатися 6-8 місяців, а у декого 1-3 місяці, і саме вакцинація допоможе перенести захворювання, а також повторне захворювання набагато легше.

Вважаю, що тільки піднявши масовий імунітет за допомогою вакцинації, ми зможемо повернутись до звичного життя!, - переконаний досвідчений лікар-інфекціоніст Володимир ВАЩЕНКО

Від районної державної адміністрації додамо, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей., а також боротьби з пандемією. Пам’ятайте, що щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби і рятують життя!

Нагадуємо, що Ви можете вакцинуватись у ЦЕНТРАХ вакцинації:

м. Скадовськ, вул. Сергіївська, 20 (приміщення ЦПМСД- колишня поліклініка) (05537) 5-24-40; 0500122708.

м. Гола Пристань, вул. Ларіонова, 23 (066) 92-58-679; (0553) 97-86-60 без вихідних, з 10:00 до 17:00 год.

ЩЕПЛЕННЯ БЕЗОПЛАТНЕ та здійснюється під наглядом лікарів.

При собі обов’язково мати паспорт та ідентифікаційний номер (РНОКПГ).

Будьте здорові. Бережіть себе та рідних! Вакцинуйтесь!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон