Херсонський держуніверситет серед кращих по країні

Україна, рейтинг, ХДУ
Херсонський державний університет увійшов до ТОП-100 найпопулярніших серед абітурієнтів закладів вищої освіти України.

Дані оприлюднені на порталі Освіта.ua (100 українських вишів, найпопулярніших серед абітурієнтів – Освіта.UA за результатами аналізу заяв абітурієнтів на вступ, які обліковує Єдина державна електронна база освіти.

- Ми стали єдиним закладом вищої освіти Херсонщини, який потрапив у рейтинг, та знаходиться на 78-му місці! Дякуємо за довіру, шановні вступники!, - відгукнувся ректор ХДУ Олександр Співаковський, який коментує: - Що нам дає цей рейтинг?

По-перше, він чітко ілюструє, що уподобання молоді концентруються навколо університетів трьох міст України – Києва, Львова, Харкова. Зі 100 позицій рейтингу – 49 закладів вищої освіти саме з цих міст та областей. Для держави - це черговий сигнал: регіони втрачають людський капітал.

По-друге, рейтинг дає нам можливість відчути своє місце в освітньому просторі. Серед 51-го закладу вищої освіти (за виключенням трьох міст-лідерів) у Херсонського державного університету 39-те місце. І ми єдині з нашої області, хто взагалі представлений у ТОП-100 уподобань абітурієнтів. У сучасних умовах, коли вступники та їх результати ЗНО формують обсяг державного замовлення, це важливо.

По-третє, ми отримали стимул для аналізу та зростання. Цей стимул – довіра до вищої освіти, яку можна отримати у Херсонському державному університеті!

Чекаємо на оригінали документів, шановні абітурієнти, та на результати широкого конкурсу. Результати державного замовлення будуть оприлюднені 28 липня, - повідомив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон