Келихи для вина

келихи, вино, вибір
Вживання вина – традиція, яка відрізняється своєю різноманітністю в різних культурах. Однак є й такі правила, яких варто дотримуватися чітко, щоб повністю розкрити смак напою. Одне з таких правил – вибір келиха. У ресторанах часто можна побачити, що різні вина подаються в різних келихах, до того ж якість самого скла нерідко досить висока.

Набір з хорошого скла може коштувати значну суму. Але якщо ви готові витратити гроші на пляшку якісного напою, то варто купити бокали для вина, щоб не переводити його даремно.

Біле вино

На відміну від червоного вина, біле вино найчастіше подають в трохи більш коротких келихах з більш вузькими чашами. Ця форма повинна допомогти зберегти вино прохолоднішим і розкрити глибину його аромату. Повнотілі білі вина, особливо витримані в дубових бочках, рекомендується подавати в келихах з чашею більшого діаметра. Така структура келиха підкреслює його кремову маслянисту структуру.

Червоне вино

Червоне вино подається в великих і високих келихах. Завдяки цьому ви можете більше зосередитися на його ароматі, який не порушується так званим відчуттям «печіння в носі». Воно викликане виділенням етилового спирту. Крім того, червоне вино, що подається в більш широкому келиху, стає м'яким і ніжним при прийомі за рахунок пом'якшення впливу танинів на смак.

Рожеве вино

У зв'язку з тим, що рожеві вина найчастіше подають навесні і влітку для освіження, потрібно підтримувати низьку температуру якомога довше. Для цього ідеально підходять келихи з більш вузькою чашею, яка відмінно підійде для таких ситуацій. У той же час округла форма келиха забезпечує оптимальні умови для розкриття багатих ароматів рожевих вин.

Спеціальне вино

В іншу категорію скла включені келихи для ігристих і десертних вин. Келих для ігристого вина високий, вузький і злегка розширений, що, з одного боку, зберігає вино прохолодним, а з іншого, дозволяє вільно виходити вуглекислому газу (тобто ніжним «бульбашкам»). З іншого боку, келих для десертного вина набагато нижче, звужується до верху та ідеально підходить для вин з більш високим вмістом алкоголю. Завдяки такій формі етанол, що міститься в цьому вині, не випаровується надто швидко, і вино не втрачає свій аромат.

Придбати бокал для будь-якого виду вина ви зможете на сайті «МирПосуды» - широкий асортимент, привабливі ціни та допомога кваліфікованого менеджеру гарантовані усім клієнтам інтернет-магазину!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон