В Херсоні організована Школа юного кулінара для дітей з інвалідністю

школа, діти, кулінар, інклюзія
Вперше в Херсоні організована Школа юного кулінара для дітей з інвалідністю на базі інклюзивного простору дитячих мрій «Сонячний світ».

Проєкт реалізується громадською організацією «Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» в рамках програми "Активні громадяни" за підтримки Британської Ради в Україні.

На майстер-класах діти знайомляться з професіями кухар, офіціант, кондитер, бариста, опановують навички приготування страв і сервіровки столу, вивчають кухонний інвентар, дізнаються цікаві історії про продукти харчування, назви страв, способи їх приготування. Попереду дітей чекають екскурсії до закладів громадського харчування.

Мета проєкту - поширення інклюзії, забезпечення дотримання рівності прав та можливостей осіб з інвалідністю та посилення співпраці між волонтерами, бізнесом та іншими учасниками суспільних процесів.

На думку організаторів проєкту, для успішного рішення питання профорієнтації дітей з інвалідністю та їх подальшого працевлаштування треба починати роботу над цим ще зі шкільного віку. Але в шкільній програмі такі теми не заплановані, а система соціальних послуг розвинена дуже слабко.

Тому діти з інвалідністю, які закінчують школу, практично не готові до навчання в професійних навчальних закладах. До того ж працедавці мало обізнані про можливості людей з інвалідністю, тому не готові їх навчати або працевлаштовувати.

Організатори: Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» - це громадська організація, що створена за ініціативою батьків, які виховують дітей з синдромом Дауна та зареєстрована 21 березня 2014 року.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон