На Херсонщині очікують спалаху інфекції

Херсонщин, коронавірус, спалах
Пік захворювання на коронавірусну інфекцію на Херсонщині можна очікувати через 3-4 тижні. Єдиний шлях сформувати колективний імунітет - провакцинувати населення, - попереджає головний санітарний лікар області Юрій Ромаскевич.

За словами медика, у населення області є шанс сформувати колективний імунітет. На Херсонщині наразі в наявності чотири вакцини, всі вони рекомендовані ВООЗ: "Щеплення потрібно було робити вчора, але у вас є сьогодні, завтра, щоб зробити. Те, що відбувається, нас дещо насторожує, адже змінилась вікова категорія, яку вражає новий штам "Дельта". Це - молоді люди, діти, до речі, ще з червня ми помітили, що саме діти стали хворіти. Зрозумійте, карантинні обмеження будуть посилені", - каже Юрій Ромаскевич.

Як каже головний санітарний лікар Херсонщини, за місяць в області очікують мати близько 35 відсотків вакцинованих людей. У нас вже провакциновано 97 відсотків медиків. Юрій Ромаскевич сказав, що це - найбільше цифра по країні.

Перед початком нового навчального року проводиться активна робота щодо вакцинації вчителів області. Також триває вакцинація у курортних зонах, - каже голова Херсонської ХОДА Сергій Козир: "Буде посилена робота ковід-патрулів. Так, ми - поки зелена зона, але темпи захворювання зростають. Багато людей нехтують правилами, не носять маски. Хочете працювати, відпочивати? Вакцинуйся, одягни маску і роби це. Бо коли обмежують роботу чи закривають заклади через спалахи захворювання, то приходять до нас у сльозах. Ці правила придумані не нами, вся країна, весь світ так живе", - сказав Сергій Козир.

За матеріалами Суспільне. Херсон.

Фото ХОДА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон