У Херсоні почала діяти міська програма здорового та безпечного харчування для дітей

програма, харчування, діти
У Херсоні почала діяти міська програма «Здорове та безпечне харчування для дітей», затверджена рішенням сесії Херсонської міської ради у травні поточного року.

Діятиме Програма протягом 2021-2025 років. За період її реалізації заплановано покращити роботу мережі шкільних їдалень, буфетів та забезпечити повноцінне, якісне і збалансоване харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти.

У рамках Програми проводитиметься робота в напрямку організації дієтичного харчування, забезпечення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог, впровадження нових технологій приготування їжі, постачання безпечних, якісних продуктів харчування і сировини до закладів освіти.

До кінця поточного року кухарі, що працюють у закладах освіти, пройдуть курси підвищення професійного рівня на базі Державного навчального закладу «Херсонське вище професійне комерційне училище», де нещодавно відкрили гастрономічну лабораторію.

Також виконання Програми дозволить, поліпшити матеріально-технічне забезпечення процесу приготування страв шляхом здійснення щорічних ремонтів приміщень харчоблоків та їдалень закладів освіти і облаштувати їх сучасним технологічним та холодильним обладнанням за бюджетні кошти.

Управління освіти Херсонської міської ради забезпечить прозорість організації харчування дітей у закладах освіти та поінформованість батьків з питань харчування.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон