У Генічеському районі незаконно збирають врожай на землях громади

Генічеськ, врожай, влада
Вчора, 14 липня у Генічеській районній державній адміністрації відбулось засідання за участі керівництва відділів поліції, прокуратури і СБУ під головуванням голови РДА Сергія Олефіренка.

На засіданні заступник міського голови Генічеська з питань розвитку села та АПК Дмитро Юнусов довів до відома присутніх, що міська рада через офіційне оголошення звернулась до осіб, яким належать посіви на земельних ділянках у межах с. Щасливцеве та за межами с. Стрілкове, де без правовстановлюючих документів вирощується пшениця, аби вони звернулись до сектору з питань екології та охорони земель відділу земельних відносин та екології Управління містобудування, архітектури, земельних відносин та екології міськвиконкому.

Якщо таких звернень не буде, через сесію вирішуватиметься питання збору урожаю визначеним комунальним підприємством з подальшою реалізацією урожаю з надходженням коштів до бюджету Генічеської міської територіальної громади.

Керівник Генічеської окружної прокуратури Денис Кудрявченко повідомив: стосовно посівів у Стрілковому поліцією зареєстроване кримінальне впровадження. Слідство ведуть слідче управління обласного главку поліції і Скадовська окружна прокуратура. Тут же було зазначено, що поки триватимуть суди, врожай може осипатись, тому ситуація вимагає негайних дій.

Начальник відділу Національної поліції Сергій Балута завірив присутніх, що поліція зробила і робитиме все по закону, і висловив підтримку діям міської ради.

«Є комунальна земля, є врожай на ній. Ми не будемо на це закривати очі. Повідомимо на сесії, запропонуємо варіант вирішення», - пообіцяв міський голова Генічеська Олександр ТУЛУПОВ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон