Бюджетна комісія Херсонської міськради підтримала виділення коштів на найнеобхідніше

бюджетна комісія, мерія
Вчора, 13 липня відбулось засідання постійної комісії Херсонської міськради з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку. Депутати розглянули запити на розподіл 84 мільйонів гривень. Саме на таку суму перевиконано надходження до бюджету Херсонської територіальної громади.

Члени комісії проголосували за ініціативу підтримки органів Нацполіції, патрульної поліції, Нацгвардії та прикордонників. Також за виділення 1 мільйону гривень для закупівлі програмного забезпечення в рамках програми «Безпечне місто». Окрім цього, депутати повернули 16,5 млн гривень для ремонту ліфтів у рамках програми, яка діє станом на сьогодні.

Жваве обговорення викликало питання реконструкції парків і скверів у Херсоні. Для розробки концепції реконструкції парку «Херсонська фортеця» пропонують виділити 700 тисяч гривень. І стільки ж для ландшафтного парку у мікрорайоні Таврійський. Концепція необхідна для того, аби парки стали комфортними для херсонців, щоб люди побачили – де там будуть знаходитись спортивні та ігрові майданчики, які заплановані зони відпочинку.

Додатково передбачили 17 мільйонів гривень для продовження ремонту дорожнього покриття та утримання доріг. Ще 8,5 млн гривень передбачили на закупівлю трьох машин-пилососів для прибирання вулиць. Це дозволить місту зекономити кошти, адже не доведеться наймати техніку.

– Членам комісії потрібно ще доопрацювати низку важливих питань і звернень. Бо наявних коштів у міста 84 мільйони, а бюджетних запитів на 209. Під час першого засідання ми підтримали ініціатив на 120 мільйонів. Тому комісія продовжить працювати 15 липня, адже потрібно відбалансувати бюджет, – зазначив голова бюджетної комісії Андрій ДМИТРІЄВ.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон