Як допомогти постраждалим від злив херсонцям

Херсон, допомога, міськрада
Про це сьогодні, 8 липня говорили на черговому засіданні постійної комісії Херсонської міської ради з питань житлово-комунального господарства, житлової політики, енергозбереження та благоустрою.

Під час засідання комісії за допомогою до депутатів звернулись мешканці, чиї оселі постраждали від недавніх злив. Так, у жительки Антонівки через сильні дощі завалилась стіна у її приватному будинку.

Також від рясних опадів постраждали мешканці декількох гуртожитків у Херсоні. Члени комісії запропонували розширити перелік тих, хто може претендувати на отримання грошової допомоги, аби постраждалим від негоди могли оперативно виділяти кошти із міського бюджету.

– Гуртожитки є майном міської ради. Тому ми хочемо знати, у якому стані вони знаходяться, скільки кімнат у них приватизовані. Коли ми отримаємо цю інформацію, то будемо розуміти скільки саме коштів і для вирішення яких саме питань треба направити. А робити це потрібно дуже швидко. – зазначив голова комісії Юрій Рожков.

Обговорили депутати і підготовку пропозицій щодо зміни маршрутної мережі. Депутати запропонували управлінню транспорту більш активно долучати громадян до обговорення, особливо мешканців населених пунктів, які приєднались до Херсонської територіальної громади.

Серед інших розглянутих питань – фінансова підтримка комунальних підприємств і затвердження їх звітів, виділення коштів на оновлення артсвердловин, матеріальної допомоги на лікування тяжкохворим громадянам тощо.

Результати засідання комісії прокоментував її голова Юрій Рожков:


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон