На Чорному морі відбулися військові навчання

Чорне море, навчання, НГУ
На території Тендрівської коси, що в Чорному морі, відбулися міжвідомчі навчальні збори із фахівцями водолазної підготовки різних військових та правоохоронних формувань.

Свою професійну майстерність підвищували бойові плавці Національної гвардії України, Військово-морських сил, Сил спеціальних операцій Збройних Сил та Державної прикордонної служби.

Основними задачами підрозділів ОЗСП Нацгвардії, які спеціалізуються на водолазній підготовці, є протидиверсійна охорона гідротехнічних об’єктів, акваторій, антитерор, спеціальні дії на воді, тобто, в цілому – захист від диверсійно-терористичних загроз пов’язаних з водним середовищем.

Бойові плавці тренувались орієнтуватися за сигналами, буксирувати групу водолазів, вести вогонь під водою зі спеціальної підводної зброї та знешкоджувати ворога. Також водолази практикувалися у «захопленні» морського судна за допомогою спеціального обладнання, десантуванні плавців із плавзасобів та повітряного судна, піднятті на штурмовому ходу.

Водолазні підрозділи Нацгвардії уже не вперше беруть участь у навчаннях такого типу. Самі ж плавці кажуть, що ці навчання необхідні для злагодження підрозділів та обміну досвідом щодо тактики дій під час виконання службово-бойових та бойових завдань.

Зазначимо, що водолазні групи у Національній гвардії України функціонують від початку її створення. Велика увага приділяється сучасному технічному забезпеченню та постійному вдосконаленню майстерності плавців. Тож щороку водолазні групи НГУ беруть участь у різноманітних вітчизняних та багатонаціональних навчаннях, зокрема «Sea Breeze».


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон