На Херсонщині дощову воду вже й земля не приймає

дощи, лихо, земля
Небачені зливи, які тривають на Херсонщині вже третій місяць поспіль, так перенаситили землю вологою, що вона її вже не приймає, пише Голос України.

На полях через це стоять калюжі, а в Херсоні проїжджа частина нижче розташованих вулиць перетворилася на "річища". На додачу ґрунтові води підтопили приватні садиби мешканців Корабельного району обласного центру - там їх за допомогою мотопомп відкачують підрозділи ДСНС.

Як правило, найгірша ситуація там, де не проклали зливової каналізації. Але й у мікрорайонах, де такі системи є, вони своєї функції належним чином не виконують, оскільки часто-густо забиваються різноманітним сміттям. А на їх розчищення грошей зазвичай обмаль.

І звідки їм узятися, якщо на утримання 39 кілометрів зливової каналізації потрібно щонайменше 200 тисяч гривень на рік, а в бюджеті муніципальна влада передбачила тільки 80 тисяч, визнають у Херсонській міськраді.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон