У Херсоні не вистачає пришкільних таборів

Херсон, табори, Яновський
Вже другий рік поспіль у місті Херсоні провалюється програма роботи пришкільних таборів.

Минулого літа це сталося через жорсткий режим коронавірусного карантину, але у червня 2021-го карантинні обмеження послабили, й табори мали запрацювати у майже півсотні навчальних закладів.

Але не сталося: табори змогли відкрити тільки у ЗОШ-12 і Таврійському ліцеї мистецтв, де відпочили відповідно 57 і 79 хлопців та дівчат.

«Табори не відкрилися, оскільки тридцять шкіл були задіяні у організації сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Щодо деяких інших були зауваження Держпродспоживслужби, або ж там тривав ремонт харчоблоків, без яких налагодити гаряче харчування для дітей, котрі відвідують пришкільні табори, технічно неможливо», — пояснила виконувач обов’язків начальник управління освіти Херсона Наталя Журженко.

Втім, є й позитивні моменти. Впродовж літа у Херсоні працюватимуть три приміські табори відпочинку «Альтаїр», «Сонечко» та «Юнга». Відкрився й успішно приймає юних гостей комунальний табір імені Голубця в Скадовську.

Протягом першої й другої двотижневих змін тут уже прийняли 500 школярів, на третю зміну готується заїзд ще 250. Табір імені Голубця буде оздоровлювати малечу (в тому числі багатьох пільговиків) аж до середини вересня. Кошти для забезпечення роботи всіх чотирьох закладів є, запевнили в управлінні освіти Херсона.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон