На Херсонщині відбудеться найстаріший джазовий фестиваль

Генічеськ, фестиваль, Батурін
Організатори найстарішого джазового фестивалю України “Koktebel Jazz Festival-2021” визначились з місцем і датою проведення Джаз Коктебель-2021. Вони повідомили, що захід відбудеться на центральному пляжі в Щасливцевому Генічеського району з 2 по 5 вересня.

Ми повертаємось на море! Але це ще не все! Цього року фестиваль запропонує своїм гостям зануритися у формат арт-резиденцій з 29 серпня по 5 вересня. Це — творча лабораторія і можливість реального спілкування з музикантами, художниками, літераторами та іншими митцями.

Ця творча безбар’єрність може стати справжнім каталізатором для творчості. Всі заходи арт-резиденцій будуть відкритими. Цей формат — нова можливість провести в атмосфері Джаз Коктебель цілий тиждень, споглядаючи творчу кухню, і навіть самому навчитися на ній готувати,” — написали вони на своїй сторінці у Фейсбуці.

За інформацією організаторів, на глядачів очікують світлові шоу, dj-сети, спеціальні декорації та інші сюрпризи. Також вони оприлюднили перелік запланованих арт-резиденцій: ARTISHOK Residence для митців, BIRUCHIY 021 — під кураторством Костянтина Дорошенка, Jazz Kids Residence — дитяча резиденція, Jazz&Blues Residence, Koktebel Imaginarium Residence — резиденція для артистів перформативних мистецтв: перкусіоністів, артистів вогняних, світлодіодних шоу, “О! Крим” — резиденція, присвячена Криму та Open Music Residence — резиденція для музикантів, які готові представити нове бачення своєї творчості чи тільки починають свій творчий шлях .

Нагадаємо, що у 2020 році Koktebel Jazz Festival збирались провести у Скадовську, але через карантинні обмеження фестиваль узагалі скасували.

Після вимушеного переїзду з тимчасово окупованого Криму Koktebel Jazz Festival 5 разів проходив на Чорному морі під Одесою. У 2019 році в полегшеному форматі його провели в арт-резиденції в Києві на Трухановому острові.

Після того оргкомітет фестивалю здійснив творчу експедицію для вивчення нових можливих локацій для його проведення. Члени оргкомітету побували в Херсоні, Бердянську, Коблевому, але зрештою зупинили свій вибір на Херсонщині.

Олег БАТУРІН
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон