На Херсонщині зенітники ЗСУ відбили напад умовного противника

Херсонщина, тренування, ЗСУ
В рамках спільного батальйонного тактичного навчання підрозділів угрупування військ, яке виконує завдання на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Кримського півострова, розрахунки зенітних ракетних комплексів “Оса-АКМ” відбили напад авіації умовного противника на колону військової техніки.

Як повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, за легендою навчань колона підрозділу реактивних систем залпового вогню “Смерч” здійснила марш задля зміни вогневих позицій, в ході висування була атакована авіацією умовного противника.

- Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки умовного противника пусками ракет, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, особовий склад також відпрацював ряд ввідних по розвідці, виявленню, супроводу і знищенню як групових, так і поодиноких цілей, що перебували на різних висотах і швидкостях.

- Водночас підрозділ реактивних систем залпового вогню “Смерч” відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування умовного противника та злітно-посадкових смуг як штурмової авіації, так і безпілотних літальних апаратів, - підкреслив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Слід зазначити, що в ході комплексного тренування відпрацьовувались питання заняття і маскування позицій, організації системи зв'язку і управління, приведення техніки з похідного положення в бойове тощо. Разом переможемо!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон