Талановиті художниці Херсонського університету презентували виставку картин

виставка, художники, ХДУ, служба крові
У Херсонському обласному центрі служби крові відкрилась виставка «Мовою художника». На експозиції свої творчі роботи представили викладачки кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Херсонського державного університету Анастасія Іщенко та Юлія Гриценко.

Виставка «Мовою художника» демонструє різноманіття образотворчих технік і жанрів. Представлені роботи – це графічні натюрморти, фантастичні сюжети, живописні пейзажі та твори декоративного мистецтва.

Слова привітання від ректора ХДУ Олександра Співаковського та всієї університетської спільноти висловив декан факультету культури і мистецтв Микола Левченко: «Картини живуть лише тоді, коли душа глядача наповнюється кольорами та сенсом, який вклав митець. Сьогодні дебют наших молодих викладачок, які, до речі, випускниці нашого освітнього закладу. І я радію, що їхній талант допоможе переконатися в тому, що донорська справа дійсно благородна і заслуговує на підтримку сучасних діячів мистецтва».

До привітань долучилися колеги з кафедри образотворчого мистецтва і дизайну, які були наставниками дівчат.

За словами самих художниць, на створення картин надихає природа та навколишній світ. Надалі спостереження трансформуються в стилістичні образи та реалістичні сюжети. Завдяки цьому відбувається діалог із глядачем особливою «мовою художника».

«Процес створення картини, на мою думку, схожий на медитацію. Робота наповнюється позитивною енергією та особливим настроєм і це, у свою чергу, відображається на подальшому сприйнятті її глядачем», – розповіла Юлія Гриценко.

«Цією виставкою ми хотіли підняти настрій донорам та подякувати їм за благородну місію. Також намагалися привернути увагу інших до питання донорства», – зазначила Анастасія Іщенко.

Слова вдячності висловила директорка Центру Ганна Лагутіна, яка зазначила, що в давнину мистецтво було частиною лікування і саме таку філософію несе виставка «Мовою художника». Також від усього колективу художницям вручили подяки за активну підтримку розвитку культури донорства в Херсоні.

Загалом в експозиції представлено 47 творчих робіт молодих херсонських художниць, які прикрасили коридори Херсонського обласного центру служби крові. Тож протягом усього літа донори нашого міста зможуть насолоджуватися талановитими картинами викладачок Херсонського державного університету.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон