На Херсонщині відновлюють роботу ковідних патрулів

курорти, патрулі, ковід
На чорноморських курортах Херсонщини відпочивальникам та працівникам оздоровниць, кафе, магазинів і розважальних закладів нагадають про карантинні обмеження, повідомляє Голос України.

У Скадовську районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила відновити роботу ковідних патрулів на популярних сільських курортах Залізний Порт, Лазурне, Приморське та Хорли. Вони контролюватимуть дотримання санітарних норм, маскового режиму та соціальної дистанції. Адже про це гості дедалі частіше забувають, щойно дістаються до своїх пансіонатів - мабуть, вважають, що у відпустці на морі коронавірусом не хворіють.

Тим часом фахівці переконані, що загроза заражень аж ніяк не минула. Навпаки, є підстави вважати: до Херсонщини вже "просочився" особливо небезпечний штам коронавірусу "Дельта". Про це у своєму зверненні до земляків згадав і головний державний санітарний лікар краю Юрій Ромаскевич. Він зазначає, що "ковідну модифікацію" до материкової України привозять з окупованого Криму.

І тамтешня "влада" свідомо перекручує медичну звітність заради оманливого спокою населення. Зокрема у АРК станом на 25 червня повідомляли про перебування на стаціонарному лікуванні понад двох тисяч хворих із коронавірусом, і лише тисячі хворих на амбулаторному лікуванні. Тоді як зазвичай на тисячу шпиталізованих хворих, як правило, виявляють чотири тисячі тих, хто може лікуватися вдома. Тобто у Криму не три тисячі заражених, а всі десять тисяч! А з огляду на те, що "індійський" штам пробиває бар'єри розрекламованої свого часу, але не визнаної ВООЗ російської вакцини "Супутник", їх насправді може виявитися ще більше. Тамтешню динаміку захворюваності Юрій Ромаскевич відверто назвав застрашливою. "Ми перебуваємо на початку нової хвилі COVID-19 і у Херсонській області, і в Україні", - прогнозує головний державний санітарний лікар Херсонщини.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон