Студенти Херсонського держуніверситету поспілкувалися з ректором Поморської Академії професором Збігнєвом Осадовським

ХДУ, студенти, ректор Польща
Сьогодні, 6 липня, у Херсонському державному університеті відбулася зустріч студентів, які пройшли конкурсний відбір на навчання за програмою «Подвійний диплом», з ректором Поморської Академії у Слупську (Польща), доктором габілітованим, інженером, професором Збігнєвом Осадовським.

На зустріч завітали голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський, проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір, деканеса педагогічного факультету Любов Петухова, деканеса факультету української й іноземної філології та журналістики Ірина Гоштанар.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що один із пріоритетів Херсонського державного університету – налагодження зв’язків із закордонними університетами. Саме завдяки цьому наші студенти мають унікальну можливість отримувати якісну освіту за кордоном та, набувши знань й досвіду, повертатися на Херсонщину справжніми професіоналами. І реалізовувати тут набуті знання й досвід.

Пан Збігнєв підкреслив, що наразі пандемія іде на спад і це гарна нагода відновлювати й налагоджувати подальшу співпрацю. «У кінці червня у нас закінчилися деякі обмеження. До кінця навчального року ми працювали дистанційно, але не на всіх спеціальностях. Наразі на Вченій раді ми вирішили розпочати навчальний рік очно», – розповів гість.

Також пан ректор зазначив, що триває кампанія з вакцинації студентів. «Якщо ми хочемо повернутися до очного навчання в Польщі, в Україні, у світі – треба щось виконувати. Вакцинація – єдиний вихід. Навіть під час пандемії треба жити й отримувати освіту», – наголосив Збігнєв Осадовський.

Виступаючи перед молоддю голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко відмітив, що сьогодні студенти мають гарну нагоду отримати додаткову освіту та диплом європейського зразка, який відкриє чимало перспектив. «Україна та Польща – братські народи, які мають багато спільного. Але Польща набагато раніше стала демократичною, досягла значних результатів. Перейняти їхній досвід і привезти його на Херсонщину належить вашому поколінню», – звернувся до молоді Олександр Самойленко.

Голова облради гарантував, що для всіх студентів, які виявлять бажання навчатися в Польщі, буде спрощено процедуру отримання ПЛР-тесту: «Якщо ви приймете для себе рішення добровільної вакцинації, ми обов’язково допоможемо».

Також Олександр Самойленко вручив пану Збігнєву грамоту за вагомий внесок у розвиток освітньо-наукового співробітництва України та Республіки Польща і реалізацію спільних з Херсонським державним університетом освітньо-наукових проєктів.

Під час зустрічі студенти мали змогу поставити пану Збігнєву питання. Так, молодь цікавили умови навчання, побуту, які є у Поморській Академії, а також нюанси, що стосуються обмежень у зв’язку з пандемією.

Також у ході зустрічі окреслили ще один перспективний план співробітництва - зробити спільний захід з обміну досвідом з представниками студентського самоврядування Херсонського державного університету і Поморської Академії.

Зазначимо, що вже багато років поспіль Херсонський державний університет плідно співпрацює з європейськими закладами освіти. Але одним із найважливіших іноземних партнерів ХДУ є Поморська Академія у Слупську. За програмою подвійних дипломів у Поморській Академії пройшли навчання біля 500 наших студентів, майже 50 навчаються зараз. Нещодавно у ХДУ відбувся конкурсний відбір на чергову семестрову програму і вже близько 20 студентів хочуть отримати диплом навчального закладу Європейського зразка та диплом Херсонського державного університету одночасно.

Метою реалізації зазначеної програми є підвищення якості освіти і наукових досліджень, конкурентоспроможності університету на внутрішньому і зовнішньому ринках освітніх послуг, розширення можливостей міжнародної співпраці, що, у свою чергу, гарантує додаткові можливості для випускників на ринку праці. Навчання за програмою «Подвійних дипломів» – крок уперед, який є доказом євроінтеграції української системи освіти, новий рівень у співробітництві Херсонського державного університету і Поморської Академії. А також нові горизонти для розширення можливостей та розвитку потенціалу українського студентства.

Навчання протягом семестру в одному з європейських університетів – унікальна можливість, що надає безцінний досвід та незабутні враження кожному, хто нею скористається.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон