У Херсонському держуніверситеті відбулося засідання Наглядової ради

ХДУ, наглядова рада, Спиваковський
Сьогодні, 6 липня у трансформер-залі Наукової бібліотеки Херсонського державного університету відбулося засідання Наглядової ради. На заході були присутні ректор ХДУ Олександр Співаковський, проректори Сергій Омельчук, Наталія Кушнір, Сергій Кузнецов та члени Наглядової ради ХДУ.

Наглядова рада – це орган, який затверджується Міністром освіти України і має відповідні повноваження. Члени Ради мають право бути присутніми на будь-яких засіданнях та доступ до всіх документів Херсонського державного університету, включаючи фінансові.

«Університет крок за кроком відкривається. Ми прагнемо стати майданчиком, на якому народжуються ідеї і створюються стартапи, який цікавий для бізнесу, влади, інших структур. Наша мета – аби запуск стартапів на території ХДУ став абсолютно нормальним явищем. Ми відкриті до співпраці у всіх напрямках, є частиною екосистеми міста та області та готові розвивати їх, бути корисними. Для цього у нас є потужний людський капітал – наші науковці та студенти. Ми хочемо себе відкрити ще більше та краще і просимо членів Наглядової ради сприяти цьому», – наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

За його словами, важливо, аби члени Наглядової ради, маючи широке коло інтересів, самі ставали замовниками проєктів, а також популяризовали потенціал науково-педагогічних працівників та студентів. Це, у свою чергу, дасть можливість розвиватися кафедрам, факультетам, молодим науковцям, студентам, які мають власні ідеї.

Надалі ректор представив першого проректора ХДУ Сергія Омельчука, який доповів присутнім про зміни в університеті, результати роботи освітнього закладу та перспективи на майбутнє.

Під час дискусії члени Наглядової ради могли поставити питання Олександру Співаковському щодо діяльності університету. Зокрема, присутні озвучили своє бачення розвитку закладу у сфері профорієнтаційної роботи та участі студентів у бізнес-проєктах. Звіт члени Наглядової ради взяли до відома.

Також була підтримана ідея проведення восени форуму, де Херсонський державний університет представить напрямки та можливості, які можуть зацікавити потенційних інвесторів і замовників.

На наступному засіданні Наглядовій раді планується представити бюджет університету, відкрити фінанси. Наглядова рада зможете подивитися штатний розпис, витрати, їх структуру, доходи у розрізі структурних підрозділів, які самі заробляють самі кошти – басейн, ботанічний сад, СОТ «Буревісник» тощо.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон