На Херсонщині прагнуть створити спроможну систему освіти в регіоні

Херсонщина, освіта, облрада
З цією метою вчора, 5 липня, під керівництвом голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка відбулася нарада з визначення критеріїв спроможності загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області надавати якісні і доступні освітні послуги.

У нараді взяли участь: перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський, депутати обласної ради Вікторія Гавренкова, Олександр Співаковський, Павло Александров, т.в.о начальника Державної служби якості освіти у Херсонській області Олена Данилова, директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко, ректори та проректори херсонських вишів.

До 23 липня члени робочої групи мають напрацювати ряд критеріїв, за якими можна буде оцінити заклад середньої освіти області, розробити прозору й зрозумілу шкалу ранжування цих критеріїв та представити їх на розгляд депутатському корпусу.

На сесії Херсонської обласної ради 6 серпня депутати планують затвердити критерії, далі разом з громадами «накласти» ці критерії на діючу мережу, «приміряти» до вимог законодавства щодо типів закладів (початкова школа, гімназія, ліцей), врахувати соціальну складову, спроможність громад утримувати заклади.

«Економія на дітях, на освіті, політизація – це точно неправильний шлях. Тож працюємо так, як домовлялися на освітньому форумі 24 червня – прозоро, відкрито, з можливістю аргументовано та зважено підходити до ситуації по кожній громаді, маючи на меті створити таку освітню мережу, яка б задовольняла права дитини на якісну освіту, а вчителям гарантувала роботу», - підсумував спільну роботу голова депутатської комісії Херсонської облради з питань розвитку людського капіталу Олександр Співаковський.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон