Мер Херсона доручив створити "точки росту" у транспортній сфері міста

Херсон, точки росту, Стельмашенко
Про це сьогодні, 5 липня на пресконференції заявив в.о. заступника Херсонського міського голови Юрія Стельмашенко.

На початку пресконференції в.о. заступника міського голови відзвітував про роботу, яка проводилася на дорогах Херсона з того часу, як він вступив на посаду.

«Я вступив на посаду 4 місяці тому. Господарство отримав у стадії реформування, адже міська рада прийняла рішення скасувати управління транспорту та доріг, як самостійну одиницю, та ввести це управління у склад Департаменту міського господарства. Протягом цього часу ми не мали права проводити тендерні процедури, доки не зареєстрували нову юридичну особу.

Щоб не гаяти часу в очікуванні реєстрації, шукали можливості виконувати бодай ямкові ремонти, працювали у рамках дії раніше укладених договорів. Після реєстрації юридичної особи – Департаменту міського господарства, ми почали процедуру оголошення торгів. Наразі у місті для поточного ремонту заплановано 45 доріг, для капітального – близько 15 об’єктів», – відзвітував Юрій Стельмашенко.

В.о. заступника міського голови зазначив, що відбулися торги й департамент уклав 19 договорів на проведення робіт з поточного ремонту. Такі роботи проводитимуться по вул. 295-ї Херсонської стрілецької дивізії, Університетській, Стрітенській, Полтавській, Тираспольській, Московській, Гагаріна, Шенгелія, Івана Богуна, Ладичука, Адмірала Сенявіна, Некрасова, Дружби, Чорноморській, Кости Хетагурова, Ілюші Кулика, проспекту 200-річчя Херсону.

На черзі торги на проведення робіт по площі Дубинди, вул. Мостовій, Воронцовській, Кільцевій, Потьомкінській, Миколаївському шосе, 49-й гвардійській дивізії, Перекопській, Михайловича, Карпенка-Карого, Запорізькій, Комкова, Марії Фортус, Пилипа Орлика, проспекту Ушакова.

«Дороги, на яких відбуватиметься ремонт, відбиралися за декількома критеріями: це дороги, якими рухається громадський транспорт і дороги з великим магістральним навантаженням. Таким було розпорядження міського голови Ігоря Колихаєва – в першу чергу відремонтувати їх. Минулого тижня почали ремонт по вул. Московській, 40 років Жовтневої революції, Університетській. Цього тижня заплановані роботи по вул. Ілюші Кулика, Некрасова та проспекту 200-річчя Херсона. Ці роботи проводитимуть 6 бригад одночасно, тож до кінця літа поточний ремонт буде виконаний», – сказав в.о. заступника міського голови.

Стосовно капітального ремонту, Юрій Стельмашенко зауважив, що для проведення такого виду робіт потрібен проєкт, тому що виконується за певною технологією: там і основа, що йде під дорогою, вкладається бордюрний камінь, тротуарна частина, мережа комунікацій, яка у нас дуже зношена. Цієї зими «Міськводоканал» зробив більш як 500 розриттів асфальту, аби усунути аварії на мережах.

Тож, перш ніж класти новий асфальт, потрібно прокласти нові мережі. Вже є 6 об’єктів, до роботи на яких готові проєкти та експертиза цих проєктів. Це вул. Ватутіна, генерала Видригана, ревізійна камера зливових каналізацій на вул. Колодязній, перехрестя проспекту Ушакова та вул. Перекопської, вул. Театральна, Молодіжна, Тираспільська, Воронцовська. У стадії розробки проєкту Залізничний переїзд, площі Корабельна, Білозерська, Дубінди, Ганнібала, В’ячеслава Чорновола та Українська. На капітальному ремонті цих вулиць наполягає міський голова:

«Ігор Вікторович дав завдання зробити «точки росту» – відновити площі з найактивнішим рухом транспорту. Після того, як їх капітально відремонтують, променями підемо далі, охоплюючи всі райони міста. Ну й оскільки до Херсона приєдналися нові території, ми будемо і їм приділяти рівноцінну увагу. Цього року плануємо відремонтувати центральні вулиці населених пунктів», – зазначив в.о. заступника міського голови.


P.S. Мовою цифр:

У Херсоні близько 800 км доріг
До Херсона приєдналися ще 550 км.
Вартість 1 км. капітального ремонту дороги – 8 млн грн.
Вартість капітального ремонту доріг у Херсонській об’єднаній територіальній громаді – 11 млрд грн.
У бюджеті для ремонту доріг закладено 58 млн грн. Це 0,5 % від необхідної суми.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон