У Херсоні навчали голів ОСББ

Херсон, навчання, ОСББ
Минулими вихідними, 2-4 липня у Херсоні, в рамках Проєкту USAID "Демократичне врядування у Східній Україні" відбувся тренінг для співвласників багатоквартирних будинків, представників ініціативних груп, що розпочали створення ОСББ.

За три дні учасники дізналися про особливості скликання та проведення установчих зборів об’єднання, про загальні практики управління багатоквартирним будинком, технічне обслуговування будинків. Окрім цього, учасники мали запитання щодо спеціальних програм ОСББ, методів управління й розвитку, та можливостями залученням додаткових ресурсів для своїх ОСББ.

Один з тренерів проєкту - Тарас Репицький. Чоловік є головою в одному з ОСББ у Львові: "Приємно бачити вмотивованих учасників тренінгу, які прагнуть не лише особистісного розвитку, а й нових рішень та ідей на благо розвитку своїх будинків. Спектр проблематики у сфері житлово-комунального господарства в Херсонській області подібний, як і у кожному іншому місті, проте якщо докласти спільних зусиль - їх подолання лише питання часу", - розповів Тарас Репицький.

Для учасників провели тренінгову сесію про переваги створення асоціацій ОСББ, про відносини суб’єктів права власності щодо користування та розпорядження спільним майном співвласників у об’єднанні, як ефективно розпоряджатися наявними ресурсами та додатково залучати фінансові ресурси на свою статутну діяльність.

Інна Миронова - голова правління ОСББ "Вікторія+": "Я прийшла почути про внесення змін до нормативно-правових актів, що стосуються діяльності об’єднання, це зміни до ЗУ "Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку", ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", "Земельний кодекс України" (в питаннях, що стосується надання землі об’єднанню у користування) тощо. Також мені було цікаво обмінятись досвідом з колегами в питаннях як ефективно організувати роботу ОСББ, як здійснити економічно обґрунтовану закупівлю комунальних послуг", - говорить Інна Миронова.


Фото: Тарас Репицький
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон