Херсонська облрада продовжує співпрацю з "Земляцтвом Херсонщини"

Херсон, облрада, земляцтво
В Херсонській обласній раді відбулося зібрання представників громадської організації «Міжнародне об’єднання «Земляцтво Херсонщини», в якому взяли участь голова облради Олександр Самойленко та перший заступник голови ХОДА Андрій Шибаєв.

Відкриваючи зустріч Почесний президент громадської організації Микола Рожко представив її учасників та ознайомив присутніх з порядком денним. Про проведену роботу «Земляцтва Херсонщини» присутніх проінформували Микола Рожко, В’ячеслав Кучер, Олександр Гонтарь.

З вітальним словом виступив голова обласної ради Олександр Самойленко. Він підкреслив: «Міжнародне об’єднання «Земляцтво Херсонщини» це об’єднання справжніх патріотів рідної землі, людей, які присвятили себе розвитку Херсонської області й яких знають далеко за її межами.

Вже більше 20 років ви розробляєте стратегічні інвестиційні проєкти, завдяки яким на Херсонщині відкриваються сучасні підприємства і створюються нові робочі місця, впроваджуються соціальні та інфраструктурні ініціативи. Впевнений, що разом ми зможемо реалізувати багато цікавих ідей!».

Президент громадської організації «Міжнародне об’єднання «Земляцтво Херсонщини» В’ячеслав Кучер подякував керівництву обласної ради та облдержадміністрації за співпрацю та розповів учасникам зібрання про плани на майбутнє, зокрема у співпраці з підприємствами та організаціями Херсонської області у питаннях соціально-економічної та культурної розбудови регіону. Він зазначив: «Ми працюємо для своєї землі – для Херсонщини. Сьогодні у нас є можливість повчитися досвіду попередніх керівників області – членів об’єднання, їх мудрості, спитати поради у тих чи інших питання».

Перед учасниками зібрання також виступили перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв, Почесний президент громадської організації Микола Рожко, перший віце-президент громадської організації «Міжнародне об’єднання «Земляцтво Херсонщини» Олександр Гонтарь,

У ході заходу учасники пролонгували підписаний раніше Меморандум про співпрацю з обласною владою, закріпивши ним міцні відносини взаємодії, спрямовані на підвищення економічного потенціалу Херсонської області.

Наприкінці заходу В’ячеслав Кучер подарував Олександру Самойленку картину з зображенням герба земляцтва. У свою чергу очільник обласної ради також відзначив пана В’ячеслава подарунком.

Юрій АНІСІМОВ
Заслужений журналіст України
Довідково. «Земляцтво Херсонщини» – міжнародна громадська організація. Утворена 27 листопада 1997 року, реорганізована в жовтні 2005 року в Міжнародну громадську організацію «Земляцтво Херсонщини». Об’єднує майже 1500 членів організації – херсонців, які проживають не лише в Херсоні. Представництва нашого земляцтва є в Литві, Канаді, США та Німеччині. Напрямами діяльності організації є: захист спільних інтересів, сприяння соціально-економічному розвитку Херсонської області, збагачення її історико-культурної спадщини.

Серед ініціаторів створення земляцтва були відомі в Україні особистості, такі як І. О. Мозговий, Д. Й. Проценко, В. І. Полонець, В. М. Тимошенко, І. О. Куркурін, М. М. Кушнеренко, С. В. Волошина, М. М. Всеволодов, К. С. Самойлик, А. П. Снігач та інші.

Члени земляцтва беруть участь у підготовці та проведенні різних заходів у Херсонській області, м. Києві та інших місцях України та за її межами. Зокрема, — святкування річниці з дня заснування м. Херсона та утворення Херсонської області, святкування Дня Перемоги, а також ювілейних дат заснування заводів, навчальних закладів та інших підприємств Херсонської області.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон