Кращих випускників шкіл Херсонщини запросили до Херсонського держуніверситету

Херсонщина, зустріч, ХДУ
У стінах Херсонського державного університету є гарна традиція - зустрічатися з випускниками, які отримали найвищий бал ЗНО – 200! Їх запросили, аби привітати з високими результатами тестів й, звісно, запросити на навчання до нашого університету, - розказав ректор ХДУ Олександр Співаковський:

- У цьому році в області маємо 10 випускників, які здали ЗНО на 200 балів, а вихованець Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради Данило Резник має найвищий результат по двох предметах – з фізики та математики.

До зустрічі долучився голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, начальниця Управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко, перший проректор Херсонського державного університету Сергій Омельчук, проректори Дар’я Мальчикова, Сергій Кузнецов, Наталія Кушнір, а також деканеса факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Тетяна Гончаренко.

Так, для нас вкрай важливі ці моменти. Крім того, що я ректор університету, ще маю посаду голови постійної комісії Херсонської обласної ради з розвитку людського капіталу. Ми працюємо над тим, щоб людський капітал, тобто найбільш талановиті діти, залишалися у Херсоні, в області, розвивали їх.

Як університет, ми можемо гарантувати вам якісну освіту, задоволення будь-яких освітніх потреб, фізичну інфраструктуру та можливості розвитку. Влада гарантує золотим випускникам підтримку, у тому числі матеріальне стимулювання, сприяння у працевлаштуванні…

Це все свідчить про нашу спільну зацікавленість у тому, щоб талановиті діти не полишали Херсонщину. Більш того, міжнародні програми, в яких ми беремо участь, дозволяють навчаючися у Херсоні отримувати освіту у інших країнах, мати подвійні дипломи…

Після спілкування у залі-трансформер Наукової бібліотеки організували для випускників екскурсію факультетами університету, показали спортивну інфраструктуру, басейн, паркове містечко. Нам навіть вдалося домовитися з компанією ДатаАрт, яка активно запрошує до себе наших випускників ІТ-спеціальностей, філологів. Ми хотіли, аби наші гості побачили один із прикладів того, що і в Херсоні можна мати гарну роботу і високу зарплату.



До речі, ми даруємо планшети тим хлопцям та дівчатам, які мають 200 балів із ЗНО і вступають до Херсонського державного університету. Цю традицію започаткував ще на фізико-математичному факультеті, зараз вона загальноуніверситетська.

Щороку ми заохочуємо кращих вступників планшетами, сертифікатами, подарунками... Про це нагадав під час зустрічі! Тож чекаємо на вас, діти, у кращому університеті Херсонщини!, - запросив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон