Херсонська книгозбірня запрошує на екологічний захід

книгозбірня, пошук, Дніпро, акція
Тільки-но вода у водоймах більш-менш прогрілася, Центр екологічної інформації книгозбірні запрошує всіх охочих на захід «Пошук НЕ скарбів». Подія присвячена Дню Дніпра та Всесвітньому дню відмови від поліетиленових пакетів. Протягом кількох годин водолази будуть збирати сміття з дна річки.

Акція відбудеться 2 липня, місце зустрічі – набережна парку Слави («Арестанка»), початок – о 09.00.

«Пошук НЕ скарбів» – це спільна екологічна акція Херсонської державної морської академії та ініціативної екологічної групи. До групи увійшли: учнівська екологічна команда ZeroWasteSchool, співробітники Центру екологічної інформації ХОУНБ ім. Олеся Гончара, відділ еколого-освітньої роботи національного природного парку «Нижньодніпровський».

Мета акції подвійна:

1) влаштувати генеральне прибирання річкового дна;

2) показати містянам, наскільки сильно ми засмітили Дніпро.

Дуже часто відпочивальники лінуються забирати сміття з собою або хоча б донести його до урни – і одноразовий посуд опиняється на дні водойми.

Бувають і такі, що бездумно жбурляють у воду пластикові пляшки, бляшанки, шини та пінопласт. Тому наш улюблений Дніпро занепадає та поступово перетворюється на сміттєзвалище. Працівники Екоцентру Гончарівки наголошують: смітити на березі річки – це не просто «моветон», це втручання в життя цілої екосистеми. Через забруднення гинуть риба, раки, черепашки й інші річкові мешканці. Птахи, яких дуже багато в плавнях, плутають з їжею пакети та повітряні кульки та гинуть, бо не в змозі перетравити «здобич» антропогенного походження.

Ми запрошуємо херсонців та гостей міста на власні очі побачити ті «скарби», які опинилися у товщі води. Можливо, побачене змінить чиєсь ставлення до природи на краще.

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон