На Херсонщині планують вакцинувати 90% медиків

Херсонщина, вакцинація, COVID-19
Про це під час засідання селекторної наради повідомив директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко.

Херсонщина має непоганий показник вакцинації від COVID-19, за що область відмітило Міністерство охорони здоров’я. Однак поки ми маємо можливість, необхідно забезпечити вакцинацію не менше 90% працівників закладів охорони здоров’я. Зараз ми маємо достатньо вакцини, а також в області розгорнуто 96 пунктів щеплення по всім закладам охорони здоров’я. Тому проблемних питань немає виникнути”, - розповів Віктор Короленко.

Підтримав пропозицію очільника Департаменту здоров’я перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв, який зазначив, що керівники органів місцевого самоврядування мають тримати питання вакцинації жителів своєї громади на особистому контролі.

Ми всі бачимо, що зараз динаміка захворювання на COVID-19 в області йде на спад, але нам не варто розслаблятися. Адже ми є курортною областю, яку відвідують туристи з усіх областей України. Тому нам потрібно мінімізувати ризики захворювання жителів нашої області на коронавірус. Найдієвішим метод для цього - вакцинація”, - підкреслив Андрій Шибаєв.

Додамо, що всього в області використано 68437 доз вакцин Oxford/AstraZeneca (CoviShield), CoronaVac (Sinovac Biotech) та Comirnaty (Pfizer-BioNTech).

З найліпшими побажаннями
Відділ моніторингу
тел.: (0552) 22 30 76
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон