Микола Дмитрук: Головному Закону, за яким ми живемо - чверть віку!

свято, привітання, Дмитрук
За цей невеликий, навіть за людськими мірками проміжок часу, кожен Президент України і політичні партії не припиняли спроби переписати його під себе, попираючи при цьому наші з вами права.

У нинішній редакції Конституції України, яка наділена найвищою юридичною силою в державі, прописані запоруки суверенності й демократії країни та свобод, прав і обов’язків громадян.

Наприклад, стаття 3 наголошує на тому, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, а держава відповідає перед людиною за свою діяльність.

Та якби все, що задекларовано в нашій Конституції виконувалося кожним – від високих київських кабінетів до найменших клерків, то бути б нашій Україні однією із найблагополучніших у світі, а нам з вами – щасливою нацією.

І все ж, давайте пам’ятати, що країна розпочинається з кожного з нас – і тільки разом ми можемо втілити мрії та сподівання на краще й щасливе життя у власній державі, яке забезпечує нам Конституція України.

Микола Дмитрук – народний депутат України 7 скликання, депутат Херсонської обласної ради.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон