У стіні херсонського музею знайшли столітню газету

Херсон, знахідка, музей
Газету 100-річної давнини знайшли у стіні Херсонського музею природи: під час ремонтних робіт у будівлі, де розміщується музей , співробітники знайшли газету "Одесскія новости" за 3 липня 1898 року.

Газету було вмуровано у віконний отвір меморіальної кімнати Йосипа Пачоського і вона пролежала під шаром штукатурки понад століття, - повідомляють у Херсонському обласному краєзнавчому музеї.

Працівники музею припускають, можливо її використали як матеріал, щоб закріпити шар цементу: "А може це був жарт будівельників, які залишили нам привіт з минулого. Нам залишається лише здогадуватись і фантазувати, кому вона належала та як туди потрапила", - припускають працівники музею.

На газеті чітко видно №4329, дату видання. Можна дізнатися, що це щоденне видання про політичні, наукові події, літературні новини. Можна навіть прочитати деякі статті.

Будинок музею почали будувати у 1904 році, а закінчили у 1906. "Отже, ще одна загадка, чому газета 1898 року, видана в Одесі, опинилася у будівлі початку ХХ століття в Херсоні?", - написали науковці на сторінці музею.

За матеріалами Суспільне. Херсон

Фото: Херсонський обласний краєзнавчий музей
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон