У Херсоні "Дебют у Гончарівці" налаштовує на позитив

дебют, Гончарівка, позитив
В рамках проєкту «Дебют у Гончарівці» у світлиці відділу мистецтв Херсонської обласної книгозбірні імені Олеся Гончара жагу присутніх до прекрасного задовольняв літературно-мистецький фреш, підготовлений працівниками відділу мистецтв. На заході глядачі мали змогу почути і побачити тих, котрі вперше у стінах бібліотеки демонстрували свої творчі здібності.

Так вокальний дует з Олешок у складі Надії Градинар та Василя Кравченка подарували глядачам завзяту пісню «Їхали козаки полем», а ультрасучасний гурт «DvaЯda», до складу якого входять авторка-виконавиця Світлана Гаврилів (с. Станіслав) та прекрасна співачка Антоніна Потужня (м. Олешки), наснажили присутніх на майбуття відомими українськими піснями у новій сучасній інтерпретації.

Вперше серед шанувальників українського мистецтва краю продемонструвала свої роботи з фетру та презентувала свою першу у житті поетичну збірку «Вранішні промені» молода поетеса Марина Сакара, яка вже майже рік є завсідницею артлабораторії «Українська Хата – талантами багата» і відточує свої літературні навички на засіданнях знаного літературного клубу «Елінг».

Твори літераторки мали схвальні відгуки від присутніх у світлиці, а її один з найновіших віршів прозвучав у виконанні вихованиці дошкільного закладу освіти №9 Єви Ярославцевої. 4-річна Єва Ярославцева нещодавно саме з цим віршем Марини Сакари «Горобець-нахаба» виборола перше місце у Другому мистецькому online-фестивалі «ХатаФест», за що і отримала цього дня Диплом лауреата та пам’ятні призи.

Проєкт «Дебют у Гончарівці» наснажує дебютантів на нові творчі звершення і налаштовує краян на позитив. Закликаємо усіх творчих особистостей Херсонщини, хай навіть із найвіддаленіших куточків області, не боятися відкривати у собі таланти. Заповнюйте анкети претендента (посилання у коментарях) участь у заході - і мерщій до Гончарівки. Ми радо підтримаємо Вас.

Олег ОЛЕКСЮК,
керівник проєкту «Дебют у Гончарівці»
Фото Валентина Мартинова

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон