На Херсонщині невідомим солдатам віддали останню шану

солдати, поховання, остання шана
П'ятьох невідомих солдат Червоної армії перепоховали з почестями у селі Райському під Новою Каховкою, пише Голос України.

Активісти військово-патріотичного клубу "Каховка" виявили їх рештки на сумнозвісному Нікопольському плацдармі, де 1944 року точилися жорстокі бої. Там загинули десятки тисяч бійців, причому деякі з них були мобілізовані у сусідніх населених пунктах так званими польовими військкоматами одразу після звільнення з окупації.

Хлопців, які не знали служби і навіть не навчилися стріляти, одразу кинули у бої, де вони масово гинули. І ховали їх потім не в братських могилах, а в траншеях та воронках від снарядів, без документів та "смертних" медальйонів.

Щороку пошуковці знаходять десятки таких убитих солдатів, і дуже рідко вдається встановити особу хоча б одного з них. П'ятеро бійців, перепохованих у Райському, винятком також не стали: всі вони знайшли останній спочинок саме як невідомі солдати.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон