На Херсонщині футбольним полем плавають курортники

курортники, футбол, вода
Азовське море неспокійне через грози та шквали, і там без ризику для життя зараз не похлюпатися. Тож молоді курортники знайшли альтернативу - затоплений дощами спортивний майданчик просто неба.

Води там небагато, і втонути ризику немає. Але її рівень достатній, аби плоскодонні суденця з пластику пересувалися вільно. От курортники й скористалися можливістю: беруть каяки напрокат на човновій станції, й катаються ними всмак. На полі перешкод для таких прогулянок жодних - хіба що футбольні ворота оминати доводиться (на знімку).

А на Кінбурнській косі Чорного моря у гостей та місцевих жителів благородніша розвага - порятунок дельфінів. Ті ж шторми регулярно виносять до берега знесилених тварин, котрі застрягають на мілководді. Їх обережно відловлюють, переносять у моторні човни, й везуть на глибину, де відпускають. Так за останній тиждень встигли повернути до природного середовища цілими й неушкодженими двох дельфінів.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ,
Фото Дар'ї ЄВСТРАТОВОЇ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон