У Херсонському держуніверситеті відзначили ювілей Алли Рехліцької

ХДУ, Алла Рехлицька
Феєрія хореографічної майстерності, палітра позитивних емоцій, щирих слів та квітів – так у Херсонському державному університеті відзначали 55-річний ювілей завідувачки кафедри хореографічного мистецтва, заслуженої працівниці культури України, відмінниці освіти України, голови Херсонського обласного осередку Національної хореографічної спілки України Алли Рехліцької.

З нагоди ювілею факультет культури і мистецтв Херсонського державного університету організував для Алли Рехліцької концертну програму «На крилах натхнення». Аби привітати майстриню танцю зібралася вся університетська родина – керівництво, колеги, студенти та випускники. І, звісно, друзі ювілярки, колеги по сцені, вихованці та творча інтелігенція міста.

«Всі, хто сьогодні присутній у цій святковій залі є шанувальниками фантастичного таланту Алли Євгенівни Рехліцької. Мені особисто пощастило працювати з цією людиною. До знайомства з Аллою Євгеніївною, я ставився до хореографії як математик, вважаючи, що нічого не може бути важливіше та серйозніше, ніж точні науки. А завдяки їй я зрозумів: є духовні речі, є глибина сприйняття світу та вираження емоцій у танці. Щиро дякую Вам, Алло Євгенівно, за те, що відкриваєте нам високе мистецтво, душу танцю та вкладаєте свій талант у виховання молодого покоління», – звернувся до ювілярки ректор ХДУ Олександр Співаковський.

У цей святковий день головним привітанням для ювілярки були навіть не слова, а любов усього її життя – його величність Танець. Студенти, випускники та вихованці Алли Євгенівни продемонстрували всю свою майстерність і створили на сцені справжню хореографічну феєрію де переплелися народний, класичний та сучасний танець.

«Любов до танцю переповнювала мене з дитинства, що й спонукало навчатися у цій сфері, отримати вищу освіту. І все, що відбувається сьогодні, для мене – справжнє свято і разом з тим дуже велика відповідальність», – зазначає Алла Євгенівна.

Сьогодні Алла Євгенівна Рехліцька – визнаний, провідний фахівець на рівні держави. За її плечима постановки на головних концертних майданчиках України: Національний Дім, Національна опера, Палац «Україна», Національний спортивний комплекс «Олімпійський». Вона головний балетмейстер найбільших Всеукраїнських конкурсів та фестивалів. Цьогоріч за результатами незалежного голосування громадськості Алла Рехліцька стала номінантом премії «Жінка року 2021».

Значну частину свого життя вона присвятила роботі у Херсонському державному університету, де виховала не одне покоління талановитих студентів, які сьогодні підкорюють головні танцювальні майданчики України та Європи та продовжують свій професійний шлях як балетмейстери хореографічних колективів.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон