На Херсонщині створюють авторську біжутерію

Станіслав, біжутерія, Гаврилів
Пів року тому почала виготовляти авторські коралові намиста майстриня зі Станіслава Херсонської області Світлана Гаврилів. Свої робити жінка дарує друзям і знайомим.

Одного зимового вечора побачила оригінальні намиста, зроблені майстрами. Вирішила спробувати. Так про свій шлях до створення прикрас, говорить Світлана Гаврилів: "Я чомусь подумала, чого це не пристосувати до того, що я вмію. Таким чином, у мене почали виникати ідеї нанизувати під час плетіння гачком намистини різного розміру, кольору і все таке інше. Кожні коралі - це зроблено під настрій. Наприклад, чорна нитка, як я кажу, в житті, яка б вона не була лінія життя, якщо на неї нанизати кольорові намистини, можна її змінити. Ось це наш настрій".

Світлана Гаврилів говорить, яскраві коралі дарують людям гарний настрій, ваблять затишком і красою. За словами майстрині, коралі - не просто прикраса: "Я- жінка. Носити щось куплене, це - нецікаво. Цікаво щось таке, чого немає ні в кого. Коралі - це наше українське, наше рідненьке. Коли жінка носить звичайну блузку чи футболку, зараз у нас це не просто модно, це круто - нести своє українське, нести в народ, нести людям. Чому б себе не прикрасити чимось таким, що позиціонує нас, як українців", - говорить Світлана.

Світлана Гаврилів проводить для усіх охочих майстер-клас з виготовлення коралів. Каже, будь-який новачок за годину навчиться робити це намисто, було б бажання: "Я беру першу намистину, протягую через неї, пров’язую. Наступну беремо зелененьку. Складаю візерунок. Ось так у декілька етапів і виходить в нас такий чокер", - пояснює майстриня.

Світлана Гаврилів за фахом юристка, але останні роки займається мистецькою і громадською діяльністю. Майстриня каже, хоче допомогти іншим жінкам і дітям перебороти свої комплекси. Власним прикладом вона показує, що варто любити себе.

Виставка робіт Світлани Гаврилів у бібліотеці Олеся Гончара має назву "Настрій". Експонуватиметься вона протягом місяця, - розповідає завідувачка відділу мистецтв. "Взагалі ці роботи, зроблені власноруч, несуть тепло, вони несуть сонце, бо людина вкладає в цю роботу свою душу. Ми вже так подумали, що можна створити тут показ мод", - каже завідувачка відділу мистецтв бібліотеки Тетяна Краснолуцька.


У найближчих планах майстрині поїхати на Сорочинський ярмарок і представити херсонські коралі всій Україні.

За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон